kure-na-chilli-2

Tento recept v chladném zimním dni ocení každý. „Kuře na chilli“ už jen při vyslovení názvu se vám začnou sbíhat sliny. Nejlepší je podávaný s jasmínovou rýží. Jako přílohu však můžete připravit i čerstvý francouzský nebo italský chléb.

Jednodušší recept už nenajdete, zvládnou ho i úplní začátečníci. Prostě smícháte všechny ingredience, přivedete k varu, naberte, dokud je pěkně horká, a podáváte. Prostě trefa do černého.

Ingredience na kuře na chilli

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 kuřecí prsa
  • 1 velká cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 420 g plechovky fazolí, propláchnuté a scezené
  • 100 g plechovky nakrájené chilli papričky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 špetky pepře
  • ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • ½ šálku strouhaného sýra
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte kuře, cibuli a česnek a smažte na rozpáleném oleji, dokud kuře zcela nezhnědne. 3 až 5 minut z každé strany.
  2. Kuře přesuňte na prkénko, nakrájejte na centimetrové kousky a vraťte zpátky na pánev.
  3. Přidejte kuřecí vývar, fazole, chilli papričky, oregano, kmín a pepř. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud není kuře hotové, 30 až 45 minut.
  4. Do 4 mističek rozdělte koriandr, posypte sýrem a přidejte uvařenou směs. Na závěr osolte a můžete podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang