Recept na kuře na citronovém pepři

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoMinutky
kure-na-citronovem-pepri

Tento recept se stane vaším novým favoritem pokrmů z kuřete. Potřebujete pouze pět surovin a rychlá večeře je na stole.

Ingredience

  • 3 lžíce másla, plus na vymazání formy
  • 1 lžíce citronového pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 malý citron
  • 2 lžíce nahrubo nasekaných čerstvých petrželových lístků

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 210 °C.
  2. Máslem lehce potřete dostatečně velkou zapékací mísu, aby se do ní vešla kuřata v jedné vrstvě a kolem každého bylo trochu místa.
  3. Rozpusťte máslo v malém kastrůlku, přidejte 1 polévkovou lžíci citronového pepře a 1 lžičku soli a promíchejte, dokud se nespojí.
  4. Osušte kuřecí prsa papírovými utěrkami a položte do připravené zapékací misky v mírných rozestupech. Kuře potřete po celé ploše celou máslovou směsí.
  5. Nakrájejte 1 citron na tenké plátky a rozprostřete je kolem kuřete. Pečte, dokud kuře nezíská zlatohnědou barvu a není propečené, asi 25 až 35 minut.
  6. Podávejte posypané petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang