Recept na kuře se solí a pepřem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
kure-se-soli-a-peprem

Připravte si toto snadné pikantní kuře na soli a pepři doma namísto objednávání jídla s sebou. Vaří se s asijskou zeleninou na medu a sóji s příchutí čínského pěti koření.

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehen bez kůže a kostí
  • 1 lžička vločkové mořské soli
  • 1 lžička sečuánského pepře (případně normální pepř)
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžička čínského koření v prášku
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 250 g asijské zeleniny, například pak choi
  • hrst nasekaného koriandru, nakrájené jarní cibulky a vařené rýže (k podávání)

Recept je na 2-3 porce.

Postup

  1. Kuřecí stehna nakrájejte na proužky.
  2. V hmoždíři rozdrťte sůl se zrnky pepře, smíchejte s kukuřičnou moukou a pěti kořeními a přendejte do sendvičového sáčku.
  3. Kuřecí maso vyklopte do sáčku a dobře protřepejte, aby se obalilo ve směsi mouky.
  4. Sezamová semínka vhoďte na pánev a na středním ohni je asi minutu lehce opékejte, poté přidejte olivový olej.
  5. Přidejte kuře a 7-8 minut je opékejte dozlatova.
  6. Smíchejte sójovou směs a med a spolu s asijskou zeleninou je vyklopte na pánev, kde je ještě 2-3 minuty vařte, dokud se vše dobře nepropeče a zelenina se nerozvaří.
  7. Podávejte posypané koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou spolu s vařenou rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang