kureci-bbq-burger

Jak si nejlépe užít grilovací sezónu? Připravte si s námi vynikající domácí kuřecí burger, na kterém si zaručeně pochutnáte.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience na kořenící směs

  • 80 g mouky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • ¾ lžičky papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky cibulového prášku

Ingredience na burgery

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
  • 400-500 g kuřecích prsou (2 kusy), rozříznutých vodorovně na půl na 2 tenké steaky
  • 4-8 plátků švýcarského nebo jiného taveného sýra
  • 4 měkké housky
  • 1 avokádo
  • Salát
  • 2 velká rajčata

Ingredience na majonézu

  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 stroužek česneku, drcený

Postup

  1. V malé misce smíchejte ingredience na česnekovou omáčku a nechte je více než 20 minut odležet. Koření smíchejte v ploché misce.
  2. Na pánvi na prudkém ohni rozehřejte 1 lžíci oleje (pokud pracujete na grilu, pokapejte plochý talíř).
  3. Přidejte cibuli a za pravidelného otáčení ji 5 minut smažte dozlatova. Osolte a opepřete, promíchejte a vyjměte. Během vaření cibule předehřejte troubu na 160 °C.
  4. Rozdělte housky a lehce je opečte/ohřejte (pokud používáte gril, opečte je jen z rozříznuté strany do křupava). Během přípravy kuřete je nechte ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky.
  5. Na stejné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, stále na vysokém stupni.
  6. Kuře namočte do koření, setřeste přebytečné množství a vložte na pánev. Opakujte. Smažte 2,5 minuty dozlatova, poté kuře obraťte.
  7. Kuře vyjměte z pánve na talíř. Zatímco začnete sestavovat hamburgery, přikryjte je volně fólií.
  8. Vnitřní část housky potřete avokádem, posypte solí a pepřem. Navrch dejte kuřecí maso, cibuli, salát a rajče.
  9. Potřete majonézou, sestavte hamburger a můžete podávat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang