Recept na kuřecí křídla s česnekem a parmezánem

Drůbeží masoGrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMaso
pexels-harry-dona-2338407

Mimořádně křupavá kuřecí křídla s dávkou česneku, parmezánu a trochou rozpuštěného másla

Ingredience

  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 0,5 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 30 g parmezánu, jemně nastrouhaného, plus další na podávání
  • 2 lžíce čerstvých petrželových listů
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla

Postup

  1. Do středu trouby umístěte rošt a troubu rozehřejte na 200 °C. Plech na pečení s okrajem vyložte alobalem a vložte do něj drátěný stojan.
  2. Do malé misky dejte 1,5 lžičky soli, 1 lžičku česnekového prášku a 0,5 lžičky černého pepře a promíchejte.
  3. Křídla očistěte a osušte papírovými utěrkami. Položte je na mřížku v jedné vrstvě a posypte je solnou směsí.
  4. Pečte, dokud nejsou křídla propečená a kůže křupavá, 45 až 50 minut. Mezitím si připravte následující ingredience a všechny je dejte do stejné velké mísy: najemno nastrouhaný parmezán (asi 1/4 šálku), najemno nasekané 2 lžíce čerstvých petrželových lístků a prolisované 3 stroužky česneku.
  5. Několik minut před dopečením křídel rozpusťte 4 lžíce másla. Odstavte a po vychladnutí máslo vmíchejte do parmazánové směsi.
  6. Křídla přidejte do parmazánové směsi a promíchejte, dokud se dobře neobalí. Křídla přendejte na velký talíř nebo mísu a podle potřeby je posypte dalším strouhaným parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang