Recept na smažené kuřecí maso s podmáslím

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
smazene-kureci-na-podmasli

Smažené kuře obalené v podmáslí a směsi koření je dokonale křehké, chutné, a lehce pikantní. Jeho příprava je navíc snadná.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Marinování: 6 hodin 10 minut
  • Celkem: 6 hodin 50 minut

Ingredience na kuře

  • 1500 g kuřecího masa nakrájeného na 8 kusů
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky bílého pepře
  • ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
  • ¼ lžičky mletého tymiánu
  • ¼ lžičky sušeného oregana
  • ¼ čajové lžičky sušené šalvěje
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • 2 šálky podmáslí

Ingredience na kořenící směs

  • 2 šálky mouky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky papriky
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky bílého pepře
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • 2 a ½ čtvrtlitru arašídového oleje na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte kousky kuřete, černý pepř, sůl, papriku, bílý pepř, rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj a kajenský pepř.
  2. Vmíchejte podmáslí, až se kuře rovnoměrně obalí. Přikryjte a dejte na 6 hodin do chladničky.
  3. Ve velké mělké misce smíchejte mouku, sůl, papriku, kajenský pepř, česnekový prášek, bílý pepř a cibulový prášek na ochucení mouky.
  4. Vyjměte kuře z podmáslí a každý kousek obalte v ochucené mouce. Přebytečnou mouku oklepejte a přendejte na talíř.
  5. Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej na teplotu 175 °C.
  6. Do rozpáleného oleje přidejte kousky kuřete a smažte je 10 minut. Kuřecí kousky otočte a smažte dalších 10 až 15 minut.
  7. Vyjměte kuře z oleje a přeneste ho na chladicí mřížku položenou na plech vyložený papírovou utěrkou. Před podáváním nechte 10 minut odležet.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang