kureci-maso-s-tequilou

Tento recept na kuřecí maso s tequilou přináší do vaší kuchyně opravdový šmrnc.

Ingredience

  • 4 limetky
  • 1 šálek tequily
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 5 stroužků česneku
  • 1 jalapeňo nakrájené na plátky
  • 1/2 svazku nasekaného čerstvého koriandru
  • 12 kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • 2 šálky strouhaného sýra Monterey Jack

Další ingredience:

  • kukuřičné tortilly
  • moučné tortilly
  • strouhaný Monterey Jack
  • pico de gallo
  • plátky jalapeňo
  • klíny limetky
  • plátky avokáda
  • zakysaná smetana

Recept je na 12 porcí.

Postup

  1. Rozkrojte limetky a vymačkejte z nich šťávu do kuchyňského robotu nebo mixéru.
  2. Přidejte tequilu, olivový olej, sůl, česnek, jalapeňos a koriandr.
  3. Směs mixujte, dokud se zcela nespojí.
  4. Kuře vložte do velkého plastového sáčku a zalijte směsí limetek a tequily.
  5. Sáček uzavřete a nechte marinovat v lednici několik hodin nebo přes noc.
  6. Vyjměte kuře ze sáčku a grilujte ho na středně silném ohni.
  7. Otočte kuře z obou stran o 45 stupňů, aby se vytvořily pěkné grilovací stopy, a pokračujte v grilování, dokud kuře není propečené, 4 až 5 minut z každé strany.
  8. Na plátcích kuřecích prsou rozpusťte sýr Monterey Jack.
  9. Kuře nakrájejte na plátky a podávejte na talíři obložené stranami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang