kureci-piccata-2

Jistě, kuřecí prsa nejsou zrovna nejzajímavější. Ale není toho potřeba mnoho, abyste je oživili v delikátní pochoutku.

Stačí jen pár snadno dostupných ingrediencí, které už možná máte doma, a budete překvapeni, jak lahodná mohou být zdánlivě jednoduchá kuřecí prsa. K přípravě kuřecí piccaty budete potřebovat tyto ingredience:

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen nebo prsou (rozříznutých vodorovně na polovinu)
  • 2,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky pepře
  • 1 šálek mouky
  • 10 lžic másla
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka, nadrobno
  • 1 lžíce drceného česneku
  • 1,5 šálku kuřecího vývaru
  • 1 citronová šťáva (1 polévková lžíce)
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 polévkové lžíce kaparů
  • nasekaná petržel na ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Kuře osolte a opepřete z obou stran. Maso obalte v mouce a přebytečnou mouku z něj setřeste.
  2. Na velké pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a 2 lžíce oleje a počkejte, dokud se máslo nerozpustí.
  3. Poté přidejte polovinu masa a osmažte ho dozlatova, asi 2,5 až 3 minuty z každé strany, dokud není propečené. Po osmažení odložte kuřata na talíř.
  4. Přidejte další 3 lžíce másla a 2 lžíce olivového oleje a opečte druhou polovinu masa.
  5. Na pánvi poté osmažte šalotku dozlatova, asi 1 minutu. Přidejte česnek a smažte ještě 1 minutu.
  6. Přidejte vývar a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu, asi 4–5 minut.
  7. Snižte teplotu na minimum, pak vmíchejte zbývající 4 lžíce másla, kapary, citronovou šťávu a kůru podle chuti. Dochuťte zbývající solí. Případně ozdobte petrželkou.
  8. Kuře s omáčkou piccata podávejte s oblíbenými těstovinami nebo salátem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang