kureci-piccata-3

Tuto jednoduchou kuřecí piccatu si hravě připravíte během necelé půl hodiny. Výtečně se hodí k rýži, bramborám, i zeleninovému salátu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 17 minut
  • Celkem: 27 minut

Ingredience

  • Kuřecí plátky (4 – 8 ks)
  • Hladká mouka (1/2 hrnku)
  • Sůl (1/4 lžičky)
  • Pepř (špetka)
  • Strouhaný parmazán (3 lžíce)
  • Extra panenský olivový olej (4 lžíce)
  • Máslo (4 oddělené lžíce)
  • Kuřecí vývar nebo suché bílé víno (1/2 hrnku)
  • Citronová šťáva (2 lžíce)
  • Kapary (1/4 hrnku)
  • Nakrájená petrželka (2 lžíce)

Postup

Smíchejte sůl, pepř a nastrouhaný parmazán, a ve směsi obalujte kuřecí plátky, které jste předtím opláchli pod tekoucí vodou. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, snižte plamen na polovinu a opékejte z každé strany zhruba 3 minuty. Přemístěte z pánve na talíř.

Vraťte maso zpět do pánve a přidejte vývar či víno, citronovou šťávu a kapary. Vařečkou opatrně promíchejte a opékejte, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Přimíchejte máslo, promíchejte, odstraňte z pánve a servírujte ozdobené petrželkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang