Kuřecí polévka s rýží

Tento recept na krémovou kuřecí polévku s rýží jsme vymysleli při úpravě oblíbeného kuřecího nákypu. Polévku podávejte k obědu s křupavým rohlíkem a čerstvým ovocem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 středně velká mrkev, nakrájená na kousky
  • 1 nasekané celerové žebro
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • 1/3 šálku nevařené dlouhozrnné rýže
  • 3/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 plechovky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 plechovka odpařeného mléka
  • 2 šálky vařených kuřecích prsou nakrájených na kostičky

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni a osmahněte na něm mrkev, celer a cibuli, dokud nezměknou. Přidejte česnek, vařte a míchejte 1 minutu.
  2. Vmíchejte rýži, koření a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryté vařte, dokud rýže nezměkne, asi 15 minut.
  3. Mouku a mléko rozmixujte dohladka a vmíchejte do polévky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud nezhoustne, asi 2 minuty.
  4. Vmíchejte kuřecí maso a můžete podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang