Kuřecí polévka s tortillami

Kuřecí masoMasoPolévkySlané recepty
  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Porce: 4
  • Náročnost: snadné

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce drceného česneku
  • 2 jalapeňos, nakrájené nadrobno
  • 1,35 l kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • 1 (400 g) plechovka ohněm opečených nakrájených rajčat
  • 1 (400 g) plechovka černých fazolí, propláchnutých a okapaných
  • 3 kuřecí prsa bez kostí a kůže
  • 2 limetky, odšťavněné, plus klínky na ozdobu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 225 g nahrubo nasekaných čerstvých koriandrových listů
  • 1 (20 cm) moučná tortilla, grilovaná, nakrájená na tenké proužky
  • 1 avokádo, bez pecky, nakrájené na plátky
  • 225 g strouhaného sýra Monterrey

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli a dvě minuty ji restujte. Jakmile cibule změkne, přidejte česnek a jalapeňos a vařte další minutu.
  • Do hrnce nalijte kuřecí vývar, rajčata a fazole a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu na minimum a přidejte kuřecí prsa.
  • Kuře vařte 20 až 25 minut. Jakmile je kuře uvařené, vyjměte ho z hrnce. Až vychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat, rozdrobte ho a dejte stranou.
  • Do hrnce přidejte limetkovou šťávu a čerstvý koriandr.
  • Do servírovací mísy přidejte kopeček rozdrobeného kuřete. Polévku naberte na kuřecí maso a dozdobte plátkem limetky, proužky grilované tortilly, plátky avokáda a sýrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang