Recept na kuřecí rýžovou polévku Arroz Caldo

Kuřecí masoMasoPolévkyRýže
Kuřecí rýžová polévka

Arroz caldo je uklidňující a chutná filipínská polévka z rýže a kuřecího masa, která se podává hlavně jako svačina, ale můžete si ji vychutnat kdykoli během dne.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Vaření: 5

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 kus čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
  • 2 a ¼ kg kuřecích křídel, rozdělených a zbavených špiček
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelně)
  • 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek lepkavé sladké rýže
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 zelená cibule, nasekaná
  • 1 citron nakrájený na plátky (volitelně)
  • 1 lžička rybí omáčky na posypání (volitelně)

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni.
  2. Cibuli, česnek a zázvor vařte a míchejte na rozpáleném oleji, dokud nezapáchají, asi 5 minut.
  3. Přidejte kuřecí křídla, vařte a míchejte 1 minutu.
  4. Vmíchejte rybí omáčku, přiklopte a vařte další 2 minuty.
  5. Do hrnce nalijte kuřecí vývar.
  6. Vmíchejte sladkou rýži a směs přiveďte k varu.
  7. Přikryjte a vařte 10 minut za občasného míchání, aby se rýže nepřichytila ke dnu hrnce.
  8. Dochuťte solí a pepřem.
  9. Polévku rozdělte do misek a ozdobte zelenou cibulkou.
  10. Podávejte s plátky citronu a případně s další rybí omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang