kureci-salat-na-kari-2

Připravte si netradiční salát s kuřecím masem, celerem, kari kořením a dalšími surovinami podle tohoto receptu.

Ingredience

  • 3 celá (6 rozdělených) kuřecí prsa s kůží a kostí
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 13 lžic kvalitní majonézy (Hellman’s)
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 3 lžíce čatní
  • 3 lžíce kari
  • 100 g středně nakrájeného řapíkatého celeru (2 velké stonky)
  • 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 150 g rozinek
  • 1 šálek celých pražených solených kešu oříšků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Kuřecí prsa položte na plech a kůži potřete olivovým olejem. Hojně je posypte solí a pepřem. Pečte 35 až 40 minut, dokud není kuře upečené.
  3. Odložte stranou, dokud nevychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat. Maso vyjměte z kostí, kůži vyhoďte a kuře nakrájejte na velké kousky.
  4. Na zálivku smíchejte majonézu, víno, čatní, kari a 1 a 1/2 lžičky soli v míse kuchyňského robotu opatřeného ocelovým nožem. Zpracujte do hladka.
  5. Kuře smíchejte s takovým množstvím dresinku, aby se dobře navlhčilo. Přidejte celer, jarní cibulku a rozinky a dobře promíchejte.
  6. Uložte na několik hodin do chladničky, aby se chutě propojily. Přidejte kešu oříšky a podávejte při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang