vajickovy-salat-na-sendvice

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 vajec
  • ½ šálku majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • ¼ šálku nasekané cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • ¼ lžičky sladké mleté papriky

Postup

Krok 1
Vejce vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte vodu k varu a poté ji stáhněte z ohně. Přikryjte a nechte vejce stát v horké vodě zhruba 10 až 12 minut. Vyjměte je z horké vody, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte.

Krok 2
Nakrájená vejce vložte do mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a cibulkou. Dochuťte solí, pepřem a paprikou. Promíchejte a podávejte na oblíbeném chlebu nebo krekrech.

Nutriční hodnoty

Na jednu porci: 344 kalorií; bílkoviny 13 g; sacharidy 2,3 g; tuky 31,9 g; cholesterol 382,5 mg; sodík 350,6 mg.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang