Lahodný žampionový krém nejlepší recept

Houbové polévkyHoubyKrémové polévkyPolévky
Zampionova kremova polevka

Není nad lahodnou polévku. Pokud se navíc jedná o krémovou polévku z žampionů, je chuťový požitek dvojnásobný. Díky našemu receptu si připravíte nejlepší žampionový krém snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • Máslo (90 g)
  • Nakrájená cibule (2 ks)
  • Česnek (stroužek)
  • Krájené žampiony (500 g)
  • Hladká mouka (2 lžíce)
  • Kuřecí vývar (1 l)
  • Bobkový list (1 ks)
  • Smetana (4 lžíce)

Postup

Ve velkém hrnci rozpalte máslo a nechte zesklovatět cibulku. Přidejte nakrájený česnek a ohřívejte 8 minut. Přidejte nakrájené žampiony a na nejvyšší stupeň vařte další 3 minuty. Opatrně poprašte moukou a důkladně promíchejte. Pomalu přilévejte horký kuřecí vývar a míchejte, přidejte bobkový list a za občasného míchání vařte dalších 10 minut. Vyjměte bobkový list, vypněte sporák a směs rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, zamíchejte, a můžete podávat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang