lancashirsky-hotpot

Vyzkoušejte recept na zapečené dušené jehněčí maso s plátky brambor.

Ingredience

  • 100 g výpeku nebo másla
  • 900 g dušeného jehněčího masa nakrájeného na velké kousky
  • 3 jehněčí ledvinky, nakrájené na plátky a zbavené tuku
  • 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
  • 4 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
  • 25 g hladké mouky
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 900 g oloupaných a na plátky nakrájených brambor

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C/ventilátor 140 °C.
  2. Ve velké mělké zapékací misce rozehřejte trochu výpeku nebo másla a po částech na něm opečte 900 g dušených jehněčích kousků, přendejte je na talíř a zopakujte to se 3 ořezanými a nakrájenými jehněčími ledvinkami.
  3. Na pánvi s trochou dalšího tuku osmahněte 2 nakrájené cibule a 4 oloupané a na plátky nakrájené mrkve dozlatova.
  4. Zasypte 25 g hladké mouky, nechte pár minut povařit, přetřete 2 lžičkami worcestrové omáčky, zalijte 500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru a přiveďte k varu.
  5. Vmíchejte dušené jehněčí maso, ledvinky, 2 bobkové listy a vypněte oheň.
  6. Na maso naaranžujte 900 g oloupaných a na plátky nakrájených brambor a pokapejte je ještě trochou tuku.
  7. Přikryjte a vložte do trouby na přibližně 1,5 hodiny, dokud nebudou brambory upečené.
  8. Odstraňte pokličku, potřete brambory ještě trochou tuku a poté troubu zapněte, aby brambory zhnědly, nebo je dopečte pod grilem po dobu 5-8 minut, dokud nezhnědnou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang