Karlovarský víkend byl ve znamení půlmaratonu. Nabízí vždy skvělou příležitost protáhnout si tělo. Před závodem je dobré nasytit tělo sacharidy – například těstovinami. Vhodné jsou například i tyto lasagne.  

Suroviny:

  • 1/2 balení lasagní (cca 250 g)
  • 5 rajčat
  • 1 rajčatové pyré
  • 2 zelené papriky
  • 1 střední cuketa
  • 1 cibule
  • 6 lžic červené čočky (půlené, loupané)
  • 1 stroužek česneku
  • koření dle chuti (bazalka, tymián apod.)
  • olej
  • sůl

Příprava:

  • Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme. 
  • Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, cuketu na kostičky. 
  • Červenou čočku propláchneme a přidáme k zelenině. 
  • Podlijeme vodou, přidáme pyré, sůl. Vaříme cca 20 minut. V případě potřeby podlejeme vodou. 
  • Omáčka může být řidší. Ke konci přidáme česnek a bylinky. 
  • Směs je možné trochu rozmixovat tyčovým mixérem (u nás se mixuje do hladka).
  • Do zapékací mísy vrstvíme lasagne, rajčatovou omáčku a střídáme. 
  • Zapékáme v troubě do změknutí těstovin, cca 25 minut.

TIP: Nakonec lze lasagne zasypat sýrem. Možné je dát také například dvě vrstvy sýru Lučina.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang