Kdo by nemiloval ovocné dorty? Já rozhodně mezi takové lidi patřím a mlsání patří mezi mé velké slabosti a vášně. Pokud ale mlsáte zdravě, nemusíte mít absolutně žádné výčitky a užívat si plnými doušky ty úžasné a rozmanité chutě přirozených potravin.

Ricottový dortík patří ke starším receptům, ale jeho chuť je úžasná a já se s vámi  prostě musím podělit o recept.

Ingredience

Korpus

  • 100 g ovesných vloček
  • 1/2 hrnku ořechů
  • hrst kokosu
  • 1/4 hrnku datlí
  • 1 lžíce ghí

Náplň

  • 500 g ricotty
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • kůra z citronu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkového pudinku bez lepku

Ovocná poleva

  • 2 kaki (lze nahradit jiným ovocem)
  • 1 lžíce agaru

Jak na to?

Postup přípravy

Na korpus si nejprve na pánvi opražíme vločky s kokosem a ořechy. Nejenom, že jsem potom křupavější, ale také mnohem lépe chutnají, protože se všechny chutě prolnou a rozvinou.

Opraženou směs přesypeme do mixéru, společně s datlemi, které jsme předtím nechali nabobtnat v horké vodě, a umixujeme lepkavou směs. Do směsi přimícháme lžíci přepuštěného másla, které dodá korpusu úžasnou vůni. Směr upěchujeme na dno a strany dortové formy a dáme ztuhnout do lednice.

Mezitím si jednoduše připravíme náplň. ze všech ingrediencí vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy. Uhladíme povrch a dáme na 40 minut péct do trouby.

Vychladlý dort zalijeme ovocným přelivem, který si jednoduše připravíme přimícháním agaru do rozmixovaného ovoce.

Doba přípravy: 1 hodina

Počet porcí: 8

Tady doporučení na další lehké dortíky, stačí pokračovat na tyto recepty na minidortíky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang