Umět připravit palačinky je dovednost na celý život. Lehoučké palačinky jsou nadýchané a velmi chutné.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 2 velká vejce
  • 300 ml mléka
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • plátky citronu na podávání
  • moučkový cukr na podávání

Postup

Do mísy nasypte mouku, přidejte vejce, mléko a špetku soli a vyšlehejte hladké těsto. Pokud máte čas, nechte ho 30 minut odpočinout, nebo se do přípravy pusťte rovnou.

Středně velkou pánev postavte na střední teplotu a pečlivě ji vytřete kuchyňským papírem namočeným v oleji. Jakmile je rozpálená, smažte palačinky 1 minutu z každé strany dozlatova.

Podávejte s citronem a cukrem nebo s oblíbenou náplní. Po vychladnutí můžete palačinky vrstvit mezi papír na pečení, pak je zabalit do potravinářské fólie a zmrazit až na 2 měsíce.

Výživové hodnoty na jednu porci

  • 61 kalorií
  • tuk 2 g
  • nasycené mastné kyseliny 1 g
  • sacharidy 7 g
  • cukry 1 g
  • vláknina 0 g
  • bílkoviny 3 g
  • sůl 0,1 g
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang