lilkove-rolky

Ačkoli s přípravou těchto lilkových závitků strávíte nějaký čas, konečný výsledek je stejně kvalitní jako v restauraci.

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 1 lžíce soli
  • 3 velká vejce, lehce našlehaná
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 šálek strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • špetka soli a pepře
  • Olej na smažení

Na omáčku

  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku rajčatového protlaku
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • Pepř
  • Chilli vločky

Na náplň

  • 1 kelímek sýru ricotta
  • 1 hrnek mozzarely na strouhání
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku mleté čerstvé petrželky
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • Pepř

Postup

  1. Lilek oloupejte a nakrájejte podélně na silné plátky. Vložte je do cedníku nad talíř, posypte solí a promíchejte. Nechte 30 minut stát.
  2. Mezitím ve velkém hrnci osmahněte na oleji cibuli a připravte omáčku. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu. Vmíchejte zbývající ingredience na omáčku a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu, vařte odkryté, dokud se chutě nespojí a občas promíchejte, 20-25 minut. Lilek opláchněte a nechte okapat.
  4. Ve velké míse smíchejte ingredience na náplň a dejte stranou.
  5. V misce rozšlehejte vejce. V jiné míse smíchejte strouhanku, 1/2 šálku parmezánu, česnek, petrželku, sůl a pepř. Lilek namočte do vajec a poté do směsi strouhanky.
  6. V hluboké pánvi rozehřejte olej a smažte lilek po částech dozlatova, 2-3 minuty z každé strany. Osušte ho na papírových utěrkách.
  7. Předehřejte troubu na 190 °C. Do nevymazané zapékací misky o dejte lžíci omáčky. Na každý plátek lilku rozetřete 2 lžíce náplně. Opatrně srolujte a položte do zapékací misky spojem dolů a přelijte zbývající omáčkou.
  8. Posypte zbývajícím parmezánem. Přikryjte a pečte 30-35 minut, dokud se nevytvoří bublinky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang