Losos pečený v troubě

Ryby

Ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Jsou zdrojem potřebného jódu a zdravých tuků. Zejména losos.

Příprava

  • Celkem: 20 min
  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 15 min

Ingredience

  • 350 g filet z lososa, nakrájený na 4 kusy
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • petrželová salsa, k podávání

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C.
Lososa osolte a opepřete. Lososa položte kůží dolů na nepřilnavý plech nebo do nepřilnavé pánve s rukojetí vhodnou do trouby. Pečte, dokud není losos propečený, přibližně 12 až 15 minut. Podávejte s oblíbenou přílohou, grilovanou zeleninou, případně s dýní.

Kategorie:

Ryby

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang