Recept na lososové burgery

Hlavní jídlaLososOmáčky a dipyRyby
lososove-burgery-recept

Připravte si s námi doma lahodné lososové burgery. Pokud jste až dosud dávali přednost tradičním burgerům s hovězím masem, můžete vyzkoušet změnu v podobě lososových burgerů – uvidíte, že nebudete litovat.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience na burgery

  • Olej ve spreji
  • 60 g červené papriky nakrájené na kostičky
  • 60 g žluté papriky nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 80 g strouhanky
  • 1 kg filetů z lososa, zbavených kůže a jemně nakrájených
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 8 máslem namazaných a opečených toastů
  • 8 listů hlávkového salátu
  • 8 plátků rajčat

Ingredience na majonézu

  • 250 ml majonézy
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička sójové omáčky

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte papriky, strouhanku, česnek a lososa.
  2. V malé misce smíchejte vejce, sójovou omáčku, citronovou šťávu a sůl, přidejte je do směsi paprik a jemně promíchejte. Ze směsi vytvarujte 8 placiček.
  3. Pánev nebo pánvičku lehce potřete sprejem na vaření. Zahřejte na středně vysoké teplotě, dokud se nerozpálí. Grilujte nebo smažte placičky 5 minut z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.
  4. Na pánvičce připravte sezamovou majonézu: V malé misce smíchejte všechny ingredience. Přikryjte a nechte vychladnout.
  5. Na opečené housky rovnoměrně rozetřete sezamovou majonézu. Na každou položte list salátu, plátek rajčete a lososovou placičku. Přiklopte vrchní částí žemlí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang