Milované a nenáviděné luštěniny
Také míváte na novoročním stole čočku? Podle tradice symbolizuje bohatství a peníze,...
Čočka je velmi starou luštěninou, která má své kořeny až v neolitu. Velmi oblíbenou je pro přípravu loupaná čočka, která je na přípravu velmi jednoduchá a rychlá. Nejoblíbenější je podávat čočku jako přílohu na kyselo s uvařeným vejcem, zavařenou okurkou a uzeným masem.
Čočka se také hojně využívá do různých salátů nebo třeba i na klíčení. Využít se také může do polévek či do různých bezmasých jídel a trochu experimentovat.
Milované a nenáviděné luštěniny
Také míváte na novoročním stole čočku? Podle tradice symbolizuje bohatství a peníze,...
Vlákninový TOP 10 – luštěniny
O tom, že v luštěninách je spousta bílkovin všichni ví. Jejich žebříček jsme tu měli...
Recept – čočková polévka
Ingredience: 10 dkg čočky2 větší brambory1 mrkev1 petrželkousek celeru1 stroužek...
Recept – čočka na kyselo
Ingredience: 40 dkg čočkypůlka malé cibulemáslohladká mouka1,5 dcl zakysané...
Čočková polévka – recept
Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang