Recept na Mac & Cheese v muffinech

Bezmasá jídlaSnackyTěstovinyZapečené těstoviny
mac&cheese

Milujete tradiční mac & cheese? Připravte si tento sýrový pokrm v netradiční formě – jako muffin. Jednoduše si ho pak můžete sbalit s sebou na svačinu nebo na piknik v přírodě.

Ingredience

  • 2 šálky kolínek
  • 1 šálek ochucené strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky kořeněné soli
  • 3/4 šálku mléka
  • 2 šálky rozdrobeného sýru čedar
  • 1 šálek strouhaného švýcarského sýru
  • 3/4 šálku rozdrcených máslových sušenek
  • 2 velká vejce, pokojové teploty, lehce našlehaná

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Uvařte makaróny podle návodu na obalu a nechte je okapat.
  2. Mezitím nasypte 1/4 šálku strouhanky do 36 vymaštěných košíčků na mini muffiny.
  3. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Vmíchejte mouku a koření, dokud nevznikne hladká hmota, postupně zašlehejte mléko.
  4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne. Vmíchejte 1 šálek čedaru a švýcarský sýr, dokud se nerozpustí.
  5. Odstavte z ohně. vmíchejte směs sušenek, vejce a 1/2 hrnku strouhanky. Přidejte makaróny a promíchejte, aby se obalily.
  6. Do připravených košíčků na mini muffiny dejte asi 2 lžíce makaronové směsi, posypte zbylým sýrem čedar a strouhankou.
  7. Pečte 8–10 minut dozlatova. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang