Recept ovocné kynuté knedlíky

400 g hrubé mouky, ¼ l mléka, 40 g droždí, 1 lžíce cukru, 1 malé vejce, 1 lžička másla, špetka soli Smícháním všech přísad vytvoříme těsto tužší konzistence, které necháme přibližne třičtvrtě hodiny kynout. Vykynuté těsto uválíme na váleček, nakrájíme ho na plátky, plátky lehce zploštíme a dáme na ně vybrané ovoce (můžeme použít i… Pokračovat ve čtení Recept ovocné kynuté knedlíky

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept kulajda

1 l vody, ½ l zakysané smetany, 1 velká cibule, 2 – 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 6 brambor, 2 lžíce octa, 2 lžíce sterilovaného kopru (nebo svazek čerstvého, jemně nakrájeného) ½ lžičky drceného kmínu, 1 kostka masoxu, sůl, 4 čerstvá vejce V hrnci na rozehřátém másle a oleji osmahneme… Pokračovat ve čtení Recept kulajda

Publikováno
V rubrikách Magazín