Recept Smažený vepřový řízek

500 g vepřového masa z kýty (spodní šál), sůl, trojobal, tuk na smažení, kolečka citronu a pochoutkové máslo. Vepřové maso nakrájené na řízky naklepeme a po stranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutilo. Řízky osolíme, obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném tuku. Při podávání pokládáme na vepřové řízky kolečka citronu.

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept Krůtí maso na zázvoru

4 plátky masa z krůtích prsíček, 2 cibule, 2 dl šlehačky, olej, zázvor, sůl, pepř Naklepané plátky krůtího masa, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přiložíme maso, orestujeme a podlijeme vodou. Maso vaříme doměkka, pak vmícháme šlehačku a dochutíme solí. Krůtí maso na zázvoru podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept zapékaný květák

1 květák, 3 rajčata, 200 g uzeného drůbežího masa, 150 g strouhaného sýra, ¼ l smetany, petrželka, 4 vejce, 50 g másla, sůl Květák uvařený v osolené vodě rozebereme na růžičky a klademe do máslem vymazané zapékací mísy. Květák posypeme nastrouhaným sýrem a na kostičky nakrájeným drůbežím masem, potom poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty, zasypeme… Pokračovat ve čtení Recept zapékaný květák

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept kuřecí prsíčka v mrkvi

4 hotové přírodní řízky z kuřecích prsíček, 0,5 kg mrkve, 2 lžičky cukru, 50 g másla, 1/8 l smetany, 2 lžičky citronové šťávy, petrželka, sůl Nastrouhanou mrkev zalijeme vodou, osolíme, přidáme cukr, polovinu másla a dusíme. Jakmile je téměř všechna voda vydušená, vmícháme do mrkve smetanu a přidáme citronovou šťávu. Hrnec sejmeme z plotny a… Pokračovat ve čtení Recept kuřecí prsíčka v mrkvi

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept Hovězí mleté maso zapečené s brambory

400 g mletého hovězího a vepřového masa, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 5 rajčat, 2 papriky, 500 g uvařených oloupaných brambor, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, olej, sůl, pepř, drcený kmín Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci ji rozškvaříme na oleji. Přidáme jemně nasekanou cibulku, mleté maso, sůl, pepř a vše… Pokračovat ve čtení Recept Hovězí mleté maso zapečené s brambory

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept kuřecí prsíčka v těstíčku

Ingredience na těstíčko: 1 žloutek , 80 g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, 2 lžíce bílého vína nebo vody, sůl V hlubokém talíři smícháme všechny ingredience. Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, obalíme v těstíčku a po obou straných osmažíme na rozpáleném oleji.

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept Ořechová bábovka

4 vejce, 120 g másla, 240 g krystalového cukru, ¼ l mléka, 250 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 1 prášek do pečiva, strouhaná citronová kůra, vanilkový cukr, tuk mouky na formu Máslo utřeme s cukrem a zašleháme do něj žloutky až vznikne hustá pěna. Z bílků ušleháme hustý sníh a zašleháme do… Pokračovat ve čtení Recept Ořechová bábovka

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept ovocné kynuté knedlíky

400 g hrubé mouky, ¼ l mléka, 40 g droždí, 1 lžíce cukru, 1 malé vejce, 1 lžička másla, špetka soli Smícháním všech přísad vytvoříme těsto tužší konzistence, které necháme přibližne třičtvrtě hodiny kynout. Vykynuté těsto uválíme na váleček, nakrájíme ho na plátky, plátky lehce zploštíme a dáme na ně vybrané ovoce (můžeme použít i… Pokračovat ve čtení Recept ovocné kynuté knedlíky

Publikováno
V rubrikách Magazín

Recept kulajda

1 l vody, ½ l zakysané smetany, 1 velká cibule, 2 – 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 6 brambor, 2 lžíce octa, 2 lžíce sterilovaného kopru (nebo svazek čerstvého, jemně nakrájeného) ½ lžičky drceného kmínu, 1 kostka masoxu, sůl, 4 čerstvá vejce V hrnci na rozehřátém másle a oleji osmahneme… Pokračovat ve čtení Recept kulajda

Publikováno
V rubrikách Magazín