Recept na bílé čokoládové makadamové sušenky

DezertyDezerty, zákusky a pohárySnackySušenky
bile-cokoladove-makadamove-susenky

Tyto sušenky z bílé čokolády a makadamových ořechů jsou dokonalou kombinací sladkého, žvýkacího a křupavého požitku.

Ingredience

  • 225 g bílé čokolády
  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ¼ lžičky kuchyňské soli
  • 1 šálek nasekaných makadamových ořechů

Postup

  1. Stojanovým nebo ručním mixérem vyšlehejte máslo a cukr v míse do krémové konzistence, asi 2 minuty. Do směsi zašlehejte vejce a vanilku.
  2. V samostatné míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a kukuřičný škrob. Postupně přidávejte moučnou směs do máslové směsi a šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
  3. Vmíchejte makadamové ořechy, dokud se nespojí (nepřešlehejte).
  4. Opatrně vmíchejte 1 hrnek bílých čokoládových lupínků. poté těsto přikryjte a nechte 1 hodinu v chladničce.
  5. Z těsta nabírejte kuličky o velikosti vrchovaté lžíce a poté je položte na pečícím papírem vyložený plech s rozestupy asi 5 cm od sebe. Do těsta vtlačte další kousky bílé čokolády a makadamové ořechy a podle potřeby je posypte trochou vločkové soli.
  6. Pečte při 175 °C, dokud lehce nezhnědnou, 10 až 12 minut.
  7. Na plechu nechte 10 minut vychladnout; přeneste sušenky na drátěnou mřížku a nechte je zcela vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang