
Mám tu pro vás tip na rychlý oběd/večeři nabitý vitamíny B a kyselinou listovou. A to díky lahůdkovému droždí, kterým je salát posypaný. Lahůdkové droždí má sýrovou až oříškovou chuť a dá se použít do ovocných a zeleninových šťáv, polévek, omáček, salátů, dipů či snídaňových kaší. Jedná se o inaktivní kmen droždí, který je sušený do vloček. A chutná vážně skvěle!
Porce: pro 1
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut

Potřebné ingredience:
- 2 hrsti mixu salátů
- 1/2 manga
- cca 200 g bio krůtích prsou
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- sůl, pepř
- olivový olej
- balsamico – množství dle chuti
Postup:
Omyjeme salát, osušíme, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem a balsamicem a pořádně promícháme. Připravíme si maso, které nakrájíme na větší kostky, zakepeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Zahřejeme si pánev na vyšší stupeň a maso opékáme z každé strany cca 1 minutu a pak podusíme pod pokličkou další 2 minuty. Mezitím si oloupeme mango a nakrájíme na kostky. Mango spolu s hotovým masem vložíme do mísy se salátem a zasypeme lžící lahůdkového droždí.
Do salátů se skvěle hodí také křupavé fazolové lusky. Nespotřebované lusky lze využít k přípravě jednoduché večeře – jednou z možností je např. recept na fazolky na kyselo.