Mangový salát s lahůdkovým droždím

Saláty

Mám tu pro vás tip na rychlý oběd/večeři nabitý vitamíny B a kyselinou listovou. A to díky lahůdkovému droždí, kterým je salát posypaný. Lahůdkové droždí má sýrovou až oříškovou chuť a dá se použít do ovocných a zeleninových šťáv, polévek, omáček, salátů, dipů či snídaňových kaší. Jedná se o inaktivní kmen droždí, který je sušený do vloček. A chutná vážně skvěle!

Porce: pro 1

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 5 minut

Potřebné ingredience:

  • 2 hrsti mixu salátů
  • 1/2 manga
  • cca 200 g bio krůtích prsou
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • balsamico – množství dle chuti

Postup:

Omyjeme salát, osušíme, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem a balsamicem a pořádně promícháme. Připravíme si maso, které nakrájíme na větší kostky, zakepeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Zahřejeme si pánev na vyšší stupeň a maso opékáme z každé strany cca 1 minutu a pak podusíme pod pokličkou další 2 minuty. Mezitím si oloupeme mango a nakrájíme na kostky. Mango spolu s hotovým masem vložíme do mísy se salátem a zasypeme lžící lahůdkového droždí.

Do salátů se skvěle hodí také křupavé fazolové lusky. Nespotřebované lusky lze využít k přípravě jednoduché večeře – jednou z možností je např. recept na fazolky na kyselo.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang