Čerstvá mangová salsa – recept

Omáčky a dipySnackyStudená kuchyněStudené omáčky

Tato jednoduchá a barevná mangová salsa se připravuje velmi snadno. Je sladká, pikantní, prostě vynikající. Tuto čerstvou mangovou salsu můžete podávat s chipsy, na tacos nebo saláty. Z receptu získáte asi 3 šálky salsy.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Počet porcí: 3 šálky

Ingredience

  • 3 zralá manga nakrájená na kostičky
  • 1 středně velká červená paprika nakrájená na kousky
  • 1/2 šálku nakrájené červené cibule
  • 1/4 šálku čerstvých a nasekaných koriandrových lístků
  • 1 paprička jalapeňo zbavená semínek a umletá
  • 1/4 šálku limetkové šťávy
  • 1/4 lžičky soli nebo dle chuti

Postup

  1. V misce smícháme připravené mango, papriku, cibuli, koriandr a papričku jalapeňo. Pokapeme šťávou z jedné limetky.
  2. Velkou lžící promícháme ingredience dohromady. Podle chuti osolíme a znovu promícháme. Pro dosažení nejlepší chuti necháme salsu 10 minut nebo déle odpočívat.

Tipy

  1. Pokud vám nějaká salsa zbyde, tak ji přikrytou můžete skladovat v lednici několik dní.
  2. Mangová salsa se skvěle hodí na rybí tacos nebo jakýkoliv jiný čerstvý pokrm s mexickou tématikou – např. k chipsům, burritos, guacamole nebo tacos z černých fazolí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang