Recept na marinovaný flank steak

Hlavní jídlaHovězí masoMarinádyMasoSlané recepty
marinovany-flank-steak

Cenově výhodný kus hovězího masa (ze spodního šálu) má spoustu chuti a díky marinádě zůstává šťavnatý.

Ingredience

  • 2 x 250 g flank steaku
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Na marinádu

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2-3 stroužky česneku
  • kousek zázvoru (cca 2,5 cm), nastrouhaný
  • šťáva z ½ citronu, polovinu citronu si nechte stranou
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 větvička rozmarýnu, otlučená

Postup

  1. Na marinádu smíchejte všechny ingredience v míse. Steaky vložte do mělké misky, přelijte marinádou, aby se maso zcela obalilo. Přikryjte, dejte do chladu a nechte marinovat přes noc.
  2. Oškrábejte marinádu ze steaků a každý steak potřete kapkou slunečnicového oleje.
  3. Rozehřejte pánev na velmi vysokou teplotu, steaky potřete rezervovanou polovinou citronu a opékejte s rozmarýnovou větvičkou 3-4 minuty z každé strany pro středně propečený steak, pokud máte raději více propečený, opékejte o 1 minutu déle.
  4. Před podáváním s bramborovou kaší, zeleninou nebo hranolky nechte 5 minut odpočívat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang