
Recept – kuře á la bažant
Ingredience: 1 kuře2 lžíce másla2 lžíce oleje100 g slaniny1 cibule1 lžička hladké...
Drůbeží maso disponuje skvělou chutí a také rozmanitými způsoby zpracování. Navíc je drůbeží maso plné prospěšných vitamínů, kterými jsou vitamín B a C, hořčík, železo a fosfor.
V drůbežím mase je možné se setkat s masem krůtím, kuřecím, husím a kachním. Nicméně, krůtí a kuřecí maso, je díky své lehké stravitelnosti vhodné pro dietní jídla.
Samotné drůbeží maso se dělí na čtyři části, které skrývají horní a spodní stehna, křídla a prsa. Je také možnost využít nějaké vnitřnosti, jako jsou játra a srdce a uvařit tak pokrmy z vnitřností. Samotný skelet z drůbežího masa je pak skvělý pro poctivé drůbeží vývary.
Recept – kuře á la bažant
Ingredience: 1 kuře2 lžíce másla2 lžíce oleje100 g slaniny1 cibule1 lžička hladké...
Recept – pohanka s houbami a kuřecím masem
Ingredience: pohanková lámankasušene...
Mangoldová polévka
Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete...
Recept – krokety z vařeného kuřecího nebo slepičího masa
Ingredience na 4 porce: 400 g masa1 houska1 dl šlehačkové smetanyšpetka grilovacího...
Recept – kari kostky
Ingredience: 450 g kuřecích prsíček4 lžičky kari koření1 cibule2-3 stroužky česneku3...
Recept – čorba
Ingredience: cibulemrkevmletá paprikabramborykuřecí masoosolený...
Recept – dorovod
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí...
Kuřecí salát
Ingredience 500 g kuřecího masa (z dušeného, pečeného či vařeného kuřete)1 kelímek...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang