Bramborový salát – lehký bez majonézy a tradiční vánoční s majonézou
Bramborový salát je považován za něco jako národní poklad. Štědrovečerní hody si bez...
Léto, oheň, teplo a dozlatova opečený špekáček, kdo by odolal? Nejen špekáčky ovšem patří mezi uzeniny, které nejsou dle výživových poradců těmi nejzdravějšími potravinami.
Oblíbenými jsou také párky a různé salámy, které se skvěle hodí k obloženým mísám do studené kuchyně. Veškeré uzeniny jsou také skvělou volbou pro ozdobení chlebíčků, jednohubek či do různých pochoutkových salátů.
Z uzenin se také dělají skvělé uzeninové pomazánky.
Bramborový salát – lehký bez majonézy a tradiční vánoční s majonézou
Bramborový salát je považován za něco jako národní poklad. Štědrovečerní hody si bez...
Pomazánka sloní žrádlo – nejlepší recept
Pamatujete si na sloní žrádlo? Pokud ano, tak si pojďte připravit oblíbenou pochoutku z...
Recept – brynzové knedlíky
Ingredience: 250 g brynzy100 g krupice150 g strouhanky2 vejce100 g slaninysůl1 lžíce...
Recept – sekaná pečeně z mletého masa
Sekaná patří mezi klasiku nejen tuzemské kuchyně. Naučíme vás, jak si připravit dokonalou...
Pečená klobása na paprice a cherry
Klobása určitě nepatří mezi zdravá jídla, ale proč si ji čas od času nedopřát. Komu by...
Pasta Fidli těstoviny se slaninou, žloutkem a parmezánem
Pasta Fidli je společnost, která vyrábí poctivé čerstvé těstoviny, ale také je to...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Slané koláče quiche z listového těsta – recept
Na tyto slané koláče jsem přišla docela náhodou. Chtěla jsem udělat quiche, ale nechtělo...
Recept – pikantní masová směs
Ingredience: 300g bůčku250g česnekových výhonků1/2 salátové okurky1 lžička cukrusůl1...
Mini pizzy
Ingredience na cca 8 mini pizz: 200 g sýru Pecorino - použít můžete ale stejně tak...
Recept – moravský vrabec
Ingredience: 400 g vepřové plece400 g libovějšího bůčku1 velká cibule1 palička...
Recept – vepřové řízky na majoránce
Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Omeleta s ementálem
Oblíbená rychlá pochoutka vhodná na vydatnější snídani, která zasytí a dodá energii na...
Velikonoční speciál se špenátem a křepelčími vajíčky
Tenhle recept na lehkou (nejen velikonoční) svačinu nebo večeři možná zvládnete ještě...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Letní špekáčkový foodstyling
Letní večery jsou stejně hezčí venku u ohně než v kuchyni a svůj špekáček si každé...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Banh mi hotdog v domácí housce
Posledních pár dní mě pronásleduje neskutečná chuť na párky (čtete správně - na...
Celozrnná pizza
Život skoro-třicetiletého studenta není jednoduchý. Ba dokonce je těžký, až osamělý....
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré
Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang