Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.
Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.
Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.
Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.
Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí
Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Králík na zelenině se staročeskou bagetou
Budete potřebovat: Staročeská bageta: Zlatavě hnědá řemeslná bageta z neobyčejného...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Vepřenky s cibulí
Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Recepty – nadívané hovězí plátky
Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...
Recept – zapékaná pohanka se zeleninou a pečeným masem
Ingredience: 3-4 lžíce loupané pohankymražená nebo čerstvá zeleninu1 cibule3 stroužky...
Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...
Recept – zapékané špagety se sekanou
Ingredience: špagety1 kg sekané3 rajčata3 papriky zelenésůlpepřgrilovací koření,30 dkg...
Musaka jako od maminky
Chápu, že název tohoto příspěvku může být matoucí - to, že vaše maminka má v...
Veleslavné nachos
Když už vážně nevím, jak si zlepšit náladu, udělám svoje proslavené nachos. A jím je z...
Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem
Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Recept – podzimní tajemství
Ingredience: 4-6 plátků vepřové kýty či kotlety bez kosti30 dkg strouhané mrkve5 dkg...
Recept – smažený vepřový řízek
Ingredience: 500 g vepřového masa z kýtysůltrojobaltuk na smažení kolečka citronu a...
Recept – krůtí maso na zázvoru
Ingredience: 4 plátky masa z krůtích prsíček 2 cibule 2 dl...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang