Maso

Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.

Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.

Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.

Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.

Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.

Další kategorie

Recept – pečené vepřové v alobale

Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...

Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí

Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2628610

Špízy s vepřovou krkovicí

Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...

Králík na zelenině se staročeskou bagetou

Budete potřebovat: Staročeská bageta: Zlatavě hnědá řemeslná bageta z neobyčejného...

Slovensko – typická slovenská jídla

Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....

Islandská kuchyně

První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...

Thajská kuchyně – recepty

Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...

Saláty na mnoho způsobů

Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...

Vepřenky s cibulí

Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

Recepty – nadívané hovězí plátky

Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...

Recept – zapékaná pohanka se zeleninou a pečeným masem

Ingredience: 3-4 lžíce loupané pohankymražená nebo čerstvá zeleninu1 cibule3 stroužky...

Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku

Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...

Recept – zapékané špagety se sekanou

Ingredience: špagety1 kg sekané3 rajčata3 papriky zelenésůlpepřgrilovací koření,30 dkg...

Musaka jako od maminky

Chápu, že název tohoto příspěvku může být matoucí - to, že vaše maminka má v...

Veleslavné nachos

Když už vážně nevím, jak si zlepšit náladu, udělám svoje proslavené nachos. A jím je z...

4201604_croissant_se_syrem_2426_200_mm-1-300x198-4272562

Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem

Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...

svickova-4787472

Srnčí svíčková – recept

Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...

Recept – podzimní tajemství

Ingredience: 4-6 plátků vepřové kýty či kotlety bez kosti30 dkg strouhané mrkve5 dkg...

Recept – smažený vepřový řízek

Ingredience: 500 g vepřového masa z kýtysůltrojobaltuk na smažení kolečka citronu a...

Recept – krůtí maso na zázvoru

Ingredience: 4 plátky masa z krůtích prsíček 2 cibule 2 dl...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang