Recept na míchanou snídaňovou zeleninu

SnídaněZeleninová jídla
michana-zeleninova-snidane

Vyzkoušejte toto vydatné zeleninové jídlo k snídani a nastartujte svůj den s pořádnou dávkou vitaminů. Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny a vaší chuti.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červené cibule
  • 1 červená paprika (nebo 1/2 červené a 1/2 oranžové)
  • 4 šálky mladé kapusty nebo špenátu
  • 1 lžíce nasekané pažitky nebo jiných čerstvých bylinek
  • 4 vejce nebo tofu
  • ¼ šálku nadrobeného kozího sýra
  • ¼ lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Plátky avokáda na podávání

Postup

  1. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Papriku nakrájejte na velké kostky.
  2. Vejce rozklepněte do středně velké mísy a rozšlehejte je. Vmíchejte rozdrobený sýr, čerstvé bylinky, košer sůl a hodně čerstvě mletého pepře.
  3. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Když se rozpálí, přidejte cibuli a papriku. Za občasného míchání vařte 3 až 4 minuty, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Snižte teplotu na minimum.
  4. Přidejte špetku soli a kapustu nebo špenát. Vařte 30 sekund, dokud nezvadne. Vyjměte a dejte stranou.
  5. Udržujte teplotu na nízkém stupni a vlijte vejce. Vařte 20 až 30 sekund. Když vejce začnou tuhnout, plochou stěrkou seškrábněte části vajec a za stálého míchání je opatrně vařte, dokud nejsou uvařená, ale stále měkká, asi 1 minutu.
  6. Přidejte zeleninu zpět na pánev s vejci nebo tofu. Několik vteřin míchejte, dokud se nespojí a neprohřeje a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang