Mini pizzy

Magazín
mini pizzy

Ingredience na cca 8 mini pizz:

  • 200 g sýru Pecorino – použít můžete ale stejně tak parmezán nebo jiný tvrdý sýr na strouhání
  • 250 g tapiokového škrobu
  • cca 200 ml pasírovaných loupaných rajčat nebo protlaku
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • salátové listy – baby špenát, mix salátů, rukola, polníček
  • prosciutto – dá se běžně v obchodech sehnat se složením pouze masa a jedlé soli, tak se určitě mrkněte na složení, do jiných jsou zbytečně přidávány konzervanty
  • bylinky – koriandr, pažitka
dsc_0427-5300941

Postup:

Nejdříve si připravte rajčatovou omáčku, protože těsto bude rychlovka. Nakrájejte nadrobno cibuli a osmahněte ji na ghíčku. Přidejte vylisovaný česnek a nechte ho rozvonět. Poté vlijte pasírovaná rajčata, přidejte bylinky a chvilku povařte.

Vznikne vám hustší rajčatová omáčka. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Směs odložte stranou. Předehřejte si troubu na 180°. Na přípravu těsta si nejdříve nastrouhejte sýr (použila jsem užší nudličky) a v míse ho smíchejte s kokosovým mlékem a tapiokovým škrobem.

img_0044-5563806

Budete muset použít ruce. Vznikne vám z toho těsto, které se lehce drolí, ale když část vezmete a budete chtít tvarovat kouličky, bude krásně držet. Vyložte si plech pečícím papírem (existují i pečící papíry, které už jsou v roli nastříhané na jednotlivé kusy).

Z těsta tvarujte větší koule, které na plechu splácněte do placek a dotvarujte. Střed trochu více stlačte než okraje. Dejte péct zhruba na 15 minut. Po 15 minutách plech vytáhněte a placky natřete silnější vrstvou rajčatové omáčky a pečte dalších 10-15 minut. 

Pizzy obložte salátovými listy, pomačkaným avokádem, prosciuttem, pokrájenými rajčaty, cibulkou.

Redakce Receptik.cz

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang