rolky-s-klobaskou

Těmito snadnými, lahodnými rolkami s klobáskami dotáhnete k dokonalosti jakoukoliv párty, setkání, a třeba i lehkou rodinnou večeři.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • ½ malého stroužku česneku
  • Hrst nasekané petrželky
  • 400 g klobásek nebo párků
  • 375 g balení hotového rozváleného listového těsta
  • 1 rozšlehané vejce na polevu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Česnek a trochu soli rozdrťte na pastu pomocí tloučku a hmoždíře nebo plochou nože na prkénku. Smíchejte s petrželí a přilijte 50 ml studené vody.
  2. V kuchyňském robotu rozmixujte párky (pokud používáte párky, oloupejte z nich kůži) na vysoké otáčky, do směsi přilijte česnekovou vodu a dochuťte pepřem. Mixujte, dokud se nespojí.
  3. Těsto rozválejte na prkénko a podélně rozřízněte na polovinu.
  4. Rozdělte klobásovou směs na dvě poloviny a rozetřete ji po délce každého pruhu těsta do tvaru válce, přičemž ponechte 1 cm okraj.
  5. Pevně srolujte těsto kolem klobásy a konce potřete rozšlehaným vajíčkem, aby byly pevné.
  6. Každý váleček nakrájejte ostrým nožem na 10 kousků dlouhých asi 2,5 cm a rozložte je na plech. Přikryté a zmrazené vydrží jeden měsíc.
  7. Těsto potřete dalším rozšlehaným vejcem. Pečte 25-35 minut, dokud není těsto nadýchané a křupavé a maso propečené. Pokud vaříte ze zmrazeného těsta, přidejte dalších 10 minut.
  8. Jezte teplé nebo studené s rajčatovým kečupem, pokud máte rádi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang