Recept na jednoduché mrkvové cupcakes

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkyMuffiny
carrot-cupcakes

V těchto mrkvových košíčcích najdete vše, co máte na mrkvovém dortu rádi – vynikající kořeněnou chuť, mimořádně vlhkou drobenku a sametovou polevu ze smetanového sýra.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 166 g univerzální mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 200 g hnědého cukru
  • 2 velká vejce, pokojové teploty
  • 80 g neslazené jablečné omáčky, zakysané smetany nebo obyčejného jogurtu, pokojové teploty
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 200 g oloupané a nastrouhané mrkve
  • 3/4 hrnku nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů, rozinkek

Na polevu

  • 220 g plnotučného smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
  • 115 g nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 360 g moučkového cukru
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/8 lžičky soli
  • Jemně nasekané vlašské nebo pekanové ořechy

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte formu na muffiny s 12 košíčky papírovými košíčky.
  2. Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor a muškátový oříšek. Odstavte. Olej, hnědý cukr, vejce, jablečnou omáčku a vanilkový extrakt šlehejte dohromady, dokud se nespojí, a poté zašlehejte mrkev.
  3. Mokré přísady vlijte do suchých a přeložte nebo prošlehejte, dokud se zcela nespojí. Těsto bude mírně husté.
  4. Těsto nalijte lžící do formiček a naplňte je jen asi do 3/4, aby se nerozlilo po stranách. Pečte 21-23 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Pro přibližně 30 mini košíčků pečte asi 12-13 minut při stejné teplotě trouby.
  5. Před poléváním polevou nechte cupcakes zcela vychladnout.
  6. Mezitím připravte polevu: Ve velké míse vyšlehejte krémový sýr a máslo na vysoké rychlosti do hladké a krémové konzistence. Přidejte moučkový cukr, vanilkový extrakt a sůl. Šlehejte 30 sekund při nízkých otáčkách a poté přepněte na vysoké otáčky a šlehejte 2 minuty.
  7. Přikryjte a dejte polevu do chladničky.
  8. Vychlazené košíčky potřete polevou a podle potřeby je ozdobte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang