Nakládaná cibule – recept

Přílohy

Ingredience

  • 500 g malé šalotky
  • 50 g soli
  • 500 ml sladového octa
  • 200 g čirého medu

Postup

  • Krok 1 – Cibuli vložte do velké žáruvzdorné mísy a zalijte ji vroucí vodou tak, aby byla zakrytá. Nechte vychladnout. Po vychladnutí ořízněte kořeny a vršky a oloupejte je. Oloupanou cibuli posypte solí, promíchejte a nechte přes noc odležet.
  • Krok 2 – Druhý den cibuli dobře opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Ocet a med dejte do velké pánve a mírně zahřejte, aby se med v octu rozpustil, ale nevařte.
  • Krok 3 – Cibuli zabalte do čistých, sterilizovaných sklenic. Zalijte horkou octovou směsí, aby se sklenice naplnily, a zkontrolujte, zda v nich nejsou vzduchové kapsy. Sklenice uzavřete a nechte vychladnout. Cibule bude připravena ke konzumaci přibližně za 1 měsíc nebo lépe, pokud ji uchováte po dobu 2 měsíců. Po otevření je uložte do chladničky.

Kategorie:

Přílohy

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang