Recept na nejlepší jogurtovou zmrzlinu

DezertyDezerty, zákusky a pohárySladká jídla
Jogurtová zmrzlina

Pokud chcete vyrábět jogurtovou zmrzlinu, pravděpodobně počítáte s tím, že značnou část receptu budete vyrábět z jogurtu.

Příprava

  • Celkem: 17 až 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 čtvrtka (asi 3 šálky) plnotučného jogurtu
  • 1/2 šálku tučné smetany
  • 3/4 až 1 šálek cukru, medu nebo jiného sladidla
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu – volitelně pro hladší mražený jogurt

Postup

  1. Misku zmrzlinovače zmrazte 24 hodin předem.
  2. V míse smíchejte 3 kelímky jogurtu, 1/2 kelímku husté smetany, 3/4 až 1 kelímek sladidla a 1 lžíci kukuřičného sirupu (pokud používáte).
  3. Šlehejte, dokud se smetana a sladidlo úplně nevmísí, 1 až 2 minuty.
  4. Pokud používáte krystalový cukr, měla by být směs mezi prsty hladká, ne zrnitá.
  5. Pokud se vaše jogurtová směs zahřála nebo pokud chcete z jakéhokoli důvodu počkat, než ji vyklopíte, přikryjte ji a dejte do lednice, dokud se opět nezchladí na teplotu lednice.
  6. Pokud byly vaše ingredience z lednice venku jen několik minut, další chlazení není nutné.
  7. Jogurtový základ nalijte do zmrzlinovače.
  8. Míchejte, dokud jogurt nezhoustne na konzistenci jemného nápoje nebo hustého mléčného koktejlu (u většiny strojů 17 až 20 minut).
  9. Naberte do mrazicí nádoby: vyhlaďte vrchní část.
  10. Kousek pergamenu přitiskněte k horní části jogurtu, abyste zabránili tvorbě ledových krystalků.
  11. Zmrazte je, dokud neztuhnou, nejméně 6 hodin nebo přes noc.
  12. V případě, že je jogurt připraven k podávání, nechte ho 20 až 30 minut stát na stole, dokud není dostatečně měkký na to, aby se dal nabírat.
  13. Dlouhými, mělkými tahy vytvořte z mraženého jogurtu kuličky. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang