Kuřecí empanada

Křehké, šťavnaté mleté kuřecí maso, cibule, paprika a česnek tvoří vydatnou a pikantní náplň snadného receptu na kuřecí empanadu.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ šálku mleté cibule
  • 1 červená paprika, mletá
  • 1 žlutá nebo oranžová paprika, mletá
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce koriandru, jemně mletého
  • 2 šálky namletých kuřecích prsou (700 g syrových)
  • 2 lžičky kuřecího vývaru
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 10 skořápek na empanadu Goya (můžete také použít v obchodě zakoupené těsto)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
  3. Přidejte cibuli a papriku a smažte je do změknutí, asi 5 minut.
  4. Přidejte česnek a koriandr a míchejte, dokud se nerozvoní, asi jednu minutu.
  5. Přidejte kuře spolu s vodou, kuřecím vývarem, rajčatovým protlakem, cibulovým práškem, česnekovým práškem a solí.
  6. Tekutinu za častého míchání přiveďte k varu.
  7. Nechte vařit, dokud se tekutina neodpaří, ale směs není suchá, asi 5-8 minut.
  8. Pracujte s jedním připraveným těstem po druhém, na jednu stranu těsta přidejte vrchovatý ⅓ hrnek náplně.
  9. Pokud používáte domácí těsto nebo koláčovou formu, vyválejte těsto na velmi tenký plát a nakrájejte ho na 6-7palcové disky.
  10. Navlhčete cukrářský štětec vaječnou hmotou (1 rozšlehané vejce a 1 lžíce vody) a navlhčete jím vnitřní ¼ palce okraje naplněného těsta.
  11. Těsto přeložte na polovinu.
  12. Pomocí vidličky pevně přitiskněte okraje k sobě.
  13. Tento postup opakujte se zbývajícím těstem a náplní a naaranžujte je na pečicím papírem vyložený plech.
  14. Každou empanadu potřete vajíčkem.
  15. Pečte 35 minut nebo dozlatova.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang