Křehké, šťavnaté mleté kuřecí maso, cibule, paprika a česnek tvoří vydatnou a pikantní náplň snadného receptu na kuřecí empanadu.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ šálku mleté cibule
- 1 červená paprika, mletá
- 1 žlutá nebo oranžová paprika, mletá
- 4 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce koriandru, jemně mletého
- 2 šálky namletých kuřecích prsou (700 g syrových)
- 2 lžičky kuřecího vývaru
- 1 šálek vody
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- 10 skořápek na empanadu Goya (můžete také použít v obchodě zakoupené těsto)
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
- Přidejte cibuli a papriku a smažte je do změknutí, asi 5 minut.
- Přidejte česnek a koriandr a míchejte, dokud se nerozvoní, asi jednu minutu.
- Přidejte kuře spolu s vodou, kuřecím vývarem, rajčatovým protlakem, cibulovým práškem, česnekovým práškem a solí.
- Tekutinu za častého míchání přiveďte k varu.
- Nechte vařit, dokud se tekutina neodpaří, ale směs není suchá, asi 5-8 minut.
- Pracujte s jedním připraveným těstem po druhém, na jednu stranu těsta přidejte vrchovatý ⅓ hrnek náplně.
- Pokud používáte domácí těsto nebo koláčovou formu, vyválejte těsto na velmi tenký plát a nakrájejte ho na 6-7palcové disky.
- Navlhčete cukrářský štětec vaječnou hmotou (1 rozšlehané vejce a 1 lžíce vody) a navlhčete jím vnitřní ¼ palce okraje naplněného těsta.
- Těsto přeložte na polovinu.
- Pomocí vidličky pevně přitiskněte okraje k sobě.
- Tento postup opakujte se zbývajícím těstem a náplní a naaranžujte je na pečicím papírem vyložený plech.
- Každou empanadu potřete vajíčkem.
- Pečte 35 minut nebo dozlatova.