Recept na nejlepší snídaňové brambory na světě

Americké bramboryBramborová jídlaBramborové přílohySnackySnídaně
snidanove-brambory-recept

Milujete slané snídaně a chtěli byste si ozvláštnit ráno? Vyzkoušejte tento báječný a snadný recept na snídaňové brambory.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 2,5 kg červených brambor, nahrubo nakrájených/nakrájených na kostky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 zelená paprika, zbavená semínek a nahrubo nakrájená
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nahrubo nasekaná
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 kousku másla, rozpuštěného
  • 1 lžička kořeněné soli
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • Mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte brambory, česnek, cibuli, zelenou papriku, červenou papriku, olivový olej, máslo, kořeněnou sůl, kajenský pepř a trochu soli a pepře.
  3. Pečte 20 až 25 minut, přičemž pánví dvakrát zatřeste.
  4. Zvyšte teplotu na 260 °C a pečte 10 až 15 minut do křupava a dohněda.
  5. Před podáváním posypte ještě trochou soli a pepře.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang