nemecky_dort

Máte rádi nápadité dorty, jako je třeba kinder dort nebo německý čokoládový dort? Tato variace německého čokoládového dortu má náplň z kokosu a opečených pekanových ořechů, tmavý a super vláčný korpus a lahodně krémový čokoládový máslový krém na povrchu.

Tady je variace německého čokoládového dortu se od tradičního trochu liší. Stále je bez příkras dekadentní a požitkářský, ale začíná oblíbeným tmavším čokoládovým korpusem. K němu použijeme kokosovo-oříškovou náplň vylepšenou opraženými pekanovými ořechy a doplníme ji čokoládovým máslovým krémem, kokosem a dalšími opraženými pekanovými ořechy.

Ingredience

Na korpus:

  • 219 g hladké mouky
  • 62 g neslazeného kakaa
  • 350 g cukru krystal
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 čajové lžičky mleté kávy
  • 120 ml řepkového nebo rostlinného oleje
  • 2 velká vejce při pokojové teplotě
  • 180 g zakysané smetany
  • 120 ml podmáslí
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 120 ml horké vody nebo kávy

Na kokosovo-pekanovou náplň:

  • 115 g másla
  • 200 g světlého nebo tmavého hnědého cukru
  • 3 velké žloutky
  • 240 ml kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky strouhaného kokosu
  • 125 g nasekaných pekanových ořechů

Na krém:

  • 284 g másla
  • 420 g moučkového cukru
  • 62 g přírodního neslazeného kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 60 ml tučné smetany, polotučného nebo plnotučného mléka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Tři dortové formy vyložte papírem a vymažte tukem.
  2. Připravte dort: Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a kávu.
  3. Pomocí mixéru smíchejte olej, vejce, zakysanou smetanu, podmáslí a vanilku.
  4. Mokré přísady vlijte do suchých, přidejte horkou vodu nebo kávu a vše šlehejte, dokud se těsto zcela nespojí.
  5. Těsto rovnoměrně rozdělte do forem. Pečte 21–25 minut. Poté nechte zcela vychladnout.
  6. Mezitím si připravte kokosovo-oříškovou náplň: Ve středně velkém hrnci na mírném ohni smíchejte máslo, hnědý cukr, žloutky a kondenzované mléko.
  7. Občas promíchejte a čekejte, až směs začne mírně vřít. Jakmile se začne vařit, šlehejte neustále, dokud nezhoustne.
  8. Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku, opražené pekanové ořechy a kokos. Před namazáním na dort nechte zcela vychladnout.
  9. Na krém stačí všechny suroviny vyšlehat do hladkého a nadýchaného krému.
  10. První část korpusu rovnoměrně pokryjte polovinou kokosovo-oříškové náplně. Navrch položte 2. korpus a rovnoměrně pokryjte zbývající kokosovo-oříškovou náplní. Navrch položte třetí vrstvu dortu.
  11. Na vrchní část rozetřete čokoládový máslový krém do silné vrstvy. Podle chuti ozdobte dalšími opraženými pekanovými ořechy a kokosem.
  12. Před krájením nechte dort alespoň 45 minut odležet v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang