Recept na nepečené sušenky s čokoládou a burákovým máslem

DezertyDezerty, zákusky a poháryNepečené cukrovíSušenky
nepecene-susenky

Nemáte čas nebo možnost péct? To ovšem neznamená, že byste si nemohli pochutnat na sladkém zákusku, jako jsou například tyto skvělé nepečené sušenky s čokoládou a arašídovým máslem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 1/4 šálku nesoleného másla
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku (120 ml) mléka
  • 1/4 šálku přírodního neslazeného kakaového prášku
  • 2/3 šálku krémového arašídového másla
  • 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
  • 3 šálky ovesných vloček
  • 1/8 lžičky soli

Postup

  1. Máslo, cukr, mléko a kakaový prášek smíchejte ve středně velkém hrnci (asi třílitrovém) na mírném ohni. Neustále šlehejte, dokud se máslo nerozpustí. Za občasného šlehání přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přestaňte šlehat a nechte vařit 1 minutu.
  2. Odstavte z ohně a ihned vmíchejte arašídové máslo a vanilkový extrakt, dokud se zcela nespojí. Vmíchejte ovesné vločky a sůl.
  3. Směs nechte 5 minut odstát. Ovesné vločky tak nasáknou vlhkost.
  4. Během těchto 5 minut vyložte dva plechy pečicím papírem nebo silikonovou podložkou na pečení a ujistěte se, že je v lednici dostatek místa na pečicí plechy.
  5. Pomocí naběračky na sušenky o velikosti 1 lžíce (nebo jednoduše lžící) nakapejte lžíci těsta na vyložené plechy. V případě potřeby je mírně zploštěte hřbetem lžíce. Postup opakujte se zbytkem těsta.
  6. Sušenky dejte na 30-60 minut do chladničky, aby ztuhly. Vyjměte je z chladničky a pochutnejte si na nich.
  7. Zbytky sušenek přikryjte a uchovávejte v chladničce až 1 týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang