lo-mein

Uvařte si skvělé nudle Lo Mein s omáčkou a se spoustou zeleniny a bílkovin podle vlastní chuti. Dokonalý výsledek spočívá ve správné omáčce a správných nudlích – pak vás od nudlového nebe dělí pouhých šest minut.

Ingredience

  • 1,5 lžíce rostlinného nebo arašídového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 300 g kuřecího masa nebo jiné bílkoviny, nakrájené na plátky o tloušťce 0,5 cm
  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené
  • 1 velká červená paprika nakrájená na plátky
  • 6 jarních cibulek
  • 500 g Lo Mein, Hokkien nebo jiných středně silných vaječných nudlí, čerstvých, uvařených podle návodu na balení
  • 65 ml vody

Na omáčku:

  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky nebo světlé sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce čínského vína na vaření nebo mirinu
  • 1 lžička bílého cukru
  • 1/2 lžičky sezamového oleje (nepovinné)
  • 1/4 lžičky bílého pepře (lze nahradit černým)

Na ozdobu:

  • jarní cibulka, jemně nakrájená na plátky

Postup

  1. Smíchejte kukuřičný škrob a tmavou sójovou omáčku, dokud nerozmícháte hrudky. Poté přidejte zbývající přísady omáčky.
  2. Do mísy s kuřetem přelijte 2 lžíce omáčky. Promíchejte, aby se maso obalilo.
  3. Rozpalte olej ve woku nebo velké pánvi na vysokém ohni, dokud se z něj nezačne kouřit.
  4. Přidejte cibuli a česnek, míchejte 30 sekund.
  5. Přidejte kuře, míchejte, dokud na povrchu nezbělá, ale uvnitř je stále syrové – 1 minutu.
  6. Přidejte mrkev a papriku, smažte 2 minuty, nebo dokud není kuře hotové.
  7. Přidejte nudle, omáčku a vodu. Použijte 2 dřevěné lžíce a 30 sekund promíchávejte.
  8. Přidejte jarní cibulku, promíchávejte další 1 minutu, dokud nejsou všechny nudle obalené omáčkou.
  9. Ihned podávejte, případně ozdobené další cibulkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang