Recept na omáčku Romesco

OmáčkyOmáčky a dipyStudené omáčky
omacka-romesco-2

Vyzkoušejte tento recept na španělskou omáčku Romesco z pečených červených paprik a mandlí.

Ingredience

  • 1 velká pečená červená paprika ze sklenice
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 1/2 šálku opražených plátkovaných mandlí
  • 1/4 šálku rajčatového protlaku
  • 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky
  • 2 lžíce sherry octa
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • Jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Prvních 8 ingrediencí rozmixujte v kuchyňském robotu na velmi jemno. Za chodu motoru pomalu přidávejte olej a zpracujte do hladka.
  2. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Romesco si můžete připravit 1 týden dopředu. Přikryjte a dejte do chladu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang