Recept – pikantní masová směs
Ingredience: 300g bůčku250g česnekových výhonků1/2 salátové okurky1 lžička cukrusůl1...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Recept – pikantní masová směs
Ingredience: 300g bůčku250g česnekových výhonků1/2 salátové okurky1 lžička cukrusůl1...
Ananasové curry
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 20...
Recept – moravský vrabec
Ingredience: 400 g vepřové plece400 g libovějšího bůčku1 velká cibule1 palička...
Recept – vepřové řízky na majoránce
Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...
Recept – holandská omáčka
Ingredience: 4 žloutky3 lžíce vodysůl250 g čerstvého máslalžíce citronové...
Recept – česneková omáčka
Ingredience: 50 g másla1 větší cibule½ paličky česneku 2 vrchovaté lžíce mouky½...
Recept – koprová omáčka s houbami
Ingredience: 300 g lišek (kuřátek) nebo jiných hub100 g máslasůl2 žloutky500 ml...
Recept – houbová omáčka s paprikami
Ingredience: 4 lžíce oleje1 cibule5 paprikpřibližně talíř směsi očištěných...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Recept – okurková omáčka se smetanou
Ingredience: 50 g másla50 g hladké mouky3 kyselé okurkykyselá smetanacitronová šťáva½...
Králík na zelenině se staročeskou bagetou
Budete potřebovat: Staročeská bageta: Zlatavě hnědá řemeslná bageta z neobyčejného...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Palačinky podle Julie Child a palačinkový dort
Přestože pro mě výpověď znamenala překvapivou psychickou úlevu, mé zchátralé fyzické...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou
Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou. Ingredience na 1 porci 120 g filetu ze pstruha...
Hlívový guláš nejen pro chalupáře
Hlíva ústřičná a guláš? Dohromady je to úžasný pokrm pro širokou společnost. Dá se...
Musaka jako od maminky
Chápu, že název tohoto příspěvku může být matoucí - to, že vaše maminka má v...
Koprová omáčka, kterou budete milovat
Znáte to, když se probudíte z obzvláště příšerného snu a celý den je tak...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Crêpes Suzette s červeným pomerančem
Od léta si dost libuju v palačinkách. Tak jo, výraz libuju vlastně plně nevyjadřuje rozsah...
Pangasius s pomerančovou omáčkou – Recept
Ingredience 800 g filetů z pangasia1 lžíce olivového oleje5 pomerančů150 g...
Celozrnné ricottovo-podmáslové lívanečky s omáčkou ze švestek a povidel
Už když jsem dělala ricottové lívanečky poprvé, psala jsem, že jsou to ty...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang