Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

mercato-ryba-4893055

Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží

Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží Ingredience na...

Láska prochází žaludkem – aneb každý den jinak

Kuřecí prsa jsou poměrně dostupnou surovinou. Milovníci kuřecího masa mohou ocenit zásobu...

Treska zapečená s jogurtem a rajčatovou šťávou

Ingredience na zapečenou rybu: filet tresky 150 g ½ polévkové lžíce oleje ½...

Cizrna na rajčatech

Tenhle pokrm patří mezi oblíbené i u dětí. Navíc je velmi rychlý na přípravu,...

Guláš s červenou řepou

Suroviny 250 g hnědých (barevných) fazolí1 cibule1 stroužek česneku1/2 menší syrové...

Červený fazolový guláš

Po vyzkoušení červeného fazolového guláše bude doma o dalším rodinném favoritu...

Opečené škubánky s mákem a švestkovou omáčkou – recept, bezlepkový

Občas ale snad každý z nás dostane chuť na úplně obyčejnou českou klasiku, kterou nám...

Rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou

Lehká, ale zároveň vydatná jídla by měla být základem zdravého a vyváženého...

Svíčková na smetaně

Svíčková je nejjemnější a nejdražší kousek hovězího. V tuzemsku se tradičně podává...

Kuře na paprice

Kuře na paprice je oblíbená česká klasika, která řádně zasytí. Nejvíce se hodí jako...

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně jsou v dnešní době velmi oblíbená záležitost, takže recept na...

Levandulové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Já prostě miluju jahodovou sezónu. Jahody jíme doma ke snídani, obědu, svačině i večeři....

Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami

Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezona dýní. No a já dýně miluju, především...

Krevety aglio olio

Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...

úprava rajčat

Úprava rajčat

Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...

Recept – guláš podle Jaroslava Haška

Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...

Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce

Ingredience: 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)1 cibulepepřsůlmajoránkasladký...

jatrovy-gulas

Rychlý játrový guláš – recept

Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...

Recept – křenová omáčka

Ingredience: 50 g másla2 lžíce hladké mouky100 ml mléka200 ml zakysané smetany200 ml...

Recept – sýrová omáčka s těstovinami

Pro přípravu sýrové omáčky s těstovinami si připravíme tyto ingredience: jakýkoliv...

Recept – smetanová omáčka k těstovinám

Chystáte se uvařit k večeři nebo k obědu těstoviny a nevíte, čím byste je doprovodili?...

Recept – kari omáčka na těstoviny

Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...

Recept – česnekové špagety

Ingredience: 3 stroužky česnekušpagety (cca 150g na osobu)2 párky1 kuřecí...

Recept – špagety ála co dům dal

Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang