Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale výsledek určitě stojí za to. Báječně chutná například na naked burgeru, nebo jen tak samotná k husí paštičce a ořechovému chlebu.

img_0612-1729202

Ingredience:

  • 500g červené cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks hřebíčku
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 5 lžic jablečného pyré – nejlépe domácího bez přidaného cukru
  • sůl, pepř
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 3 lžíce balsamikového octa
  • 250 ml suchého červeného vína

Postup:

Cibuli si oloupejte a nakrájejte na stejně široká kolečka. Rozehřejte si ve středním hrnci sádlo a začněte na něm restovat cibuli. Po chvilce přidejte i vylisovaný česnek a restujte dokud cibule nezavadne a nezesklovatí.

V tuto chvíli přidejte do hrnce jablečné pyré, bylinky, pepř, sůl, červený vinný ocet a balsamiko – promíchejte a restujte dál. Po chvilce stáhněte výkon a za občasného míchání vařte přibližně 25 minut.

Nyní přidejte zbylou ingredienci – červené víno. Směs promíchejte a vařte na středním plameni přibližně dalších 25 minut. Cibulovou marmeládu můžete servírovat ihned teplou a nebo ji uložit do sterilních sklenic a zavařit. V lednici vydrží i dva měsíce. 

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang