
Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale výsledek určitě stojí za to. Báječně chutná například na naked burgeru, nebo jen tak samotná k husí paštičce a ořechovému chlebu.

Ingredience:
- 500g červené cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 stroužek česneku
- 1 ks hřebíčku
- 2 snítky tymiánu
- 1 bobkový list
- 5 lžic jablečného pyré – nejlépe domácího bez přidaného cukru
- sůl, pepř
- 100 ml červeného vinného octa
- 3 lžíce balsamikového octa
- 250 ml suchého červeného vína
Postup:
Cibuli si oloupejte a nakrájejte na stejně široká kolečka. Rozehřejte si ve středním hrnci sádlo a začněte na něm restovat cibuli. Po chvilce přidejte i vylisovaný česnek a restujte dokud cibule nezavadne a nezesklovatí.
V tuto chvíli přidejte do hrnce jablečné pyré, bylinky, pepř, sůl, červený vinný ocet a balsamiko – promíchejte a restujte dál. Po chvilce stáhněte výkon a za občasného míchání vařte přibližně 25 minut.
Nyní přidejte zbylou ingredienci – červené víno. Směs promíchejte a vařte na středním plameni přibližně dalších 25 minut. Cibulovou marmeládu můžete servírovat ihned teplou a nebo ji uložit do sterilních sklenic a zavařit. V lednici vydrží i dva měsíce.