Opečená žebírka na pánvi – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMaso

Výborný recept, který vám nezabere déle než 15 minut.

Ingredience

  • 1 vykostěný steak z žeber, 1,5 palce silný
  • řepkový olej, na obalení
  • Mořská sůl a mletý černý pepř

Postup přípravy

Vložte litinovou pánev do trouby a zahřejte ji na 260 °C. Steak zahřejte na pokojovou teplotu.

Jakmile trouba dosáhne teploty, pánev vyjměte a na 5 minut ji postavte na sporák na vysokou teplotu. Steak lehce potřete olejem a obě strany posypte velkou špetkou soli. Přidejte černý pepř.

Steak rychle položte doprostřed horké a suché pánve. Smažte 30 sekund bez pohybu. Otočte kleštěmi a smažte dalších 30 sekund, poté pánev rovnou vložte na 2 minuty do trouby. Steak otočte a opékejte další 2 minuty.

Tato doba platí pro středně propečený steak. Pokud máte raději propečený, přidejte minutu k oběma otočením.

Steak vyjměte z pánve, volně jej přikryjte fólií a nechte 2 minuty odpočívat. Podávejte vcelku nebo nakrájejte na tenké plátky a položte na talíř.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang