Recept na opičí chléb s rozinkami a ořechy

DezertyDezerty, zákusky a poháryPečivoSladké pečivo
mandle-rozinky-1466692

Že jste o opičím chlebu (monkey bread) nikdy neslyšeli? Jedná se o chuťově velmi bohaté pečivo s ořechy, rozinkami a dalšími lahodnými ingrediencemi, které si u vás doma jistě rychle získá velkou oblibu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Další: 10 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut

Ingredience

  • 1 šálek bílého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 3 balení chlazeného sušenkového těsta (biscuit dough)
  • ½ šálku nasekaných vlašských ořechů
  • ½ šálku rozinek
  • ½ šálku margarínu
  • 1 šálek hnědého cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte bábovkovou formu.
  2. V plastovém sáčku smíchejte bílý cukr a skořici. Sušenky nakrájejte na čtvrtiny. Do směsi cukru a skořice vyklepejte 6 až 8 kousků sušenek.
  3. Uspořádejte kousky na dno připravené pánve. Pokračujte, dokud nejsou všechny sušenky obalené a umístěné v pánvi. Použijete-li vlašské ořechy a rozinky, rozmístěte je postupně mezi kousky sušenek.
  4. V malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte margarín s hnědým cukrem. Vařte 1 minutu. Nalijte na sušenky.
  5. Pečte v předehřáté troubě 35 minut. Nechte 10 minut vychladnout v pekáči a poté je vyklopte na talíř. Nekrájejte. Chléb se sám rozpadne.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang